Kako očistiti kopalniške zavese?

Kako očistiti kopalniške zavese?

Ker je čas za generalna čiščenja želim z vami podeliti trik za čiščenje kopalniških zaves. Velikokrat dobim vprašanje od svojih prijateljic: “Kako naj očistim kopalniške zavese?”.

Čiščenje kopalniških zaves velikokrat deluje naporno ali pa nismo prepričani vase, če jih znamo očistiti. Tukaj je moj nasvet.

Najprej vam svetujem, da preverite material kopalniških zaves ali so najlonske, plastične ali pa iz tkanine. V večini primerov so iz najlona, saj so le te cenovno ugodne in enostavne za čistiti.

Najlonske kopalniške zavese lahko operete v pralnem stroju vendar bodite pozorni, da ne perete pri visoki temperaturi. Idealno je izbrati program za 40 stopinj celzija. Ko jih operete vam svetujem, da jih tudi razkužite. Kopalniške zavese položite v kad in namočite v slano vodo. S tem boste poskrbeli, da kopalniškim zavesam dodate sloj, ki je odporen na plesen. Spodaj je postopek opisan v korakih.

Potrebuješ:

  • namizno sol

  • detergent

  • kis

Prvi korak: Kopalniško zaveso položite v stroj in izberite program za temperaturo 40 stopinj celzija. Dodajte polovico skodelice detergenta in pol skodelice kisa v boben. Predlagam, da dodate v boben še kakšne brisače ali pa krpe, saj boste s tem povzročili trenje.

Drugi korak: Zavese položite v kad. Dotočite vodo in notri stresite čajno skodelico namizne soli. Pustite, da se zavesa namaka približno tri ure. Nato jo obesite.

Na takšen način boste svoje kopalniške zavese temeljito očistili. Upam, da je nasvet za vas koristen. Predlagam, da ga delite s prijatelji, saj mogoče tudi oni potrebujejo nasvet pri pranju kopalniških zaves.

 

Za pravilno delovanje tega spletišča se včasih na vašo napravo naložijo majhne podatkovne datoteke, imenovane piškotki. Sistemski piškotki, ki so nujni za delovanje, so že dovoljeni. Vaša izbira pa je, da dovolite ali zavrnete piškotke analitike in trženja, ki nudijo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejšo uporabo strani in prikaz ponudbe, ki je relevantna za vas.